MATERIALER


Hvad, der er det rigtige materialevalg for netop jeres løsning, afhænger af flere forhold. Blandt andet hvor meget tid, du vil bruge på vedligeholdelsen. Vores træ/aluvinduer kræver ikke megen vedligehold. Du skal blot sørge for de er rene, og at de bliver smurt et par gange årligt. Trævinduerne kræver lidt mere opmærksomhed, og en opfriskende maling vil med tiden være nødvendigt - derved er de klar til at modstå vind og vejr. Men uanset hvad du vælger, kan du være sikker på en løsning af høj kvalitet, når du vælger vinduer fra UnikFunkis. Du er selvfølgelig velkommen til at kigge forbi vores store showroom. Her kan du se og mærke forskellene, og vi står selvfølgelig til rådighed med en professionel vejledning.

Vi tilbyder to forskellige løsninger, som du kan blive klogere på herunder:

Vinduer i træ

Vælger du fyrretræsvinduer og -døre fra UnikFunkis, kan du være sikker på, at alle vejrbelastede områder i de enkelte elementer har en stor andel af kernetræ. Fordelene ved kernetræ er, at det optager langt mindre fugt end splinttræ, og det har gennemgået en naturlig ”selvimprægnering” og har derfor en længere levetid. Ved at fjerne knaster og fingerskare træet opnås en optimal bund for overfladebehandling.

For at sikre træet mod nedbrydning anvender UnikFunkis en miljøvenlig grunding og overfladebehandling. Denne lever til fulde op til de gældende krav fra Vindues Industriens tekniske bestemmelser, som i Danmark er det almindeligt anerkendte grundlag for fremstilling af vinduer og yderdøre.

Glaslister leveres normalt i pulverlakeret alu, svarende til træets farve. Glaslister kan i nogle tilfælde leveres som malede trælister med skjulte søm.

Træ

Vinduer i træ/alu

Ved at kombinere træ og aluminium til vindues- og dørprofiler opnås flere fordele. Indvendigt fremstår vinduerne og dørene som helt traditionelle træløsninger. Udvendigt ligner elementerne fra UnikFunkis også traditionelle trævinduer og -døre. Men de udvendige overflader på karme og rammer er forsynet med aluminiumsprofiler.

Aluminiums-profilerne yder en effektiv beskyttelse af det bagvedliggende træmateriale, der grundes og overfladebehandles som øvrige træelementer fra UnikFunkis. Samtidig har de den store fordel, at de ikke skal vedligeholdes,men blot rengøres, f.eks. når der alligevel bliver pudset vinduer.

Alu-profilerne har en pulverlakeret overflade, og fås i ni standardfarver - se her. Specialfarver leveres efter nærmere aftale mod en merpris. Desuden kan denne løsning leveres med specielle lydruder samt persienneruder.

Træ Alu